bHosted: Advies, degelijke ondersteuning en eenvoudige hostingpakketten voor klanten over de hele wereld sinds 2003

In 2003 begon Marc van de Geijn een hosting service als een bijproject. Hij vond het leuk dat hij hostingpakketten en domeinregistratie kon aanbieden die klanten grotendeels zelf konden beheren. Het was destijds ook een van de meest betaalbare opties in Nederland.

Aanvankelijk weerhield Marc’s baan hem ervan om zijn passie voor hosting fulltime uit te oefenen. Maar op een dag besloot hij zijn tijd te besteden aan zijn bedrijf – bHosted.

En hoewel het bedrijf zijn enige bron van inkomsten werd, zei hij dat hij nog steeds dezelfde kernmissie wilde behouden. Dat omvatte het aanbieden van voornamelijk doe-het-zelf hosting en domeinregistratie tegen een van de meest redelijke prijzen van het land.

“Ik wilde klanten bijna alles zelf laten doen, maar als ze niet wisten hoe ze iets moesten doen, konden ze ons een e-mail sturen of bellen,” zei Marc.

In de daaropvolgende 17 jaar heeft bHosted zich uitgebreid om datzelfde serviceniveau aan klanten over de hele wereld te kunnen bieden. Het bedrijf heeft meer dan 7.000 klanten aangetrokken die domeinen hebben geregistreerd – waaronder .nl, .be, .eu en .com – en gebruik maken van de virtuele server- of colocatiepakketten.

bHosted https://znaki.fm/nl/teams/hosting-service-bhostednl/ blijft zich richten op een robuuste klantenservice en betaalbare pakketten. Zelfs als andere grotere hostingbedrijven hun relaties met klanten beperken, blijft bHosted trouw aan zijn oprichtingsmissie door uitzonderlijke klantenondersteuning te blijven bieden.

“Onze basisfocus op klantenondersteuning blijft trouw, ook al zijn andere providers begonnen met het sluiten van hun telefonische ondersteuning,” aldus Marc.

Klanten waarderen ook de eenvoud van de pakketten en diensten die ze zelf kunnen bedienen. En dankzij het eenvoudige controlepaneel van bHosted kunnen ze elk onderdeel intuïtief begrijpen.

Onafhankelijke pakketten niet gedicteerd door grote providers

Veel onafhankelijke hostingbedrijven worden uiteindelijk overgenomen door grotere bedrijven die de prijzen opdrijven en de mogelijkheden beperken.

bHosted heeft zich verzet tegen deze veranderingen en is onafhankelijk gebleven van zowel grotere bedrijven als investeerders. Die autonomie stelt het bedrijf in staat om pakketten af te stemmen op klanten, in plaats van prijzen te verlagen of diensten in te perken.

En het bedrijf heeft altijd geprobeerd om de praktijken aan te passen aan de behoeften van de klant. Vóór 2017 had bHosted geen standaard controlepaneel. In plaats daarvan gebruikte het aparte servers die vanaf een primaire server werden bestuurd.

Sommige klanten waren niet blij met die optie, dus migreerde bHosted zijn klanten naar een nieuwe hardware- en softwareconfiguratie die gebruik maakt van Cloudlinux en DirectAdmin.

“We moesten elke klant handmatig migreren. Het hele project duurde meer dan een jaar om af te ronden, maar daarna begonnen we weer te groeien, en klanten waren weer blij vanwege de snelheid van hun websites en de nieuwe functies die we konden bieden,” aldus Marc.

Hostingpakketten beginnen bij 1 GB webruimte per jaar, met 20 GB gegevens per maand, 200 mailboxen en automatische back-up. Het grootste pakket is 50 GB webruimte met 640 GB gegevens per maand en 10.000 mailboxen.

Of klanten nu het kleinste of grootste pakket van het bedrijf kiezen, ze krijgen ook toegang tot Installatron, waarmee WordPress, Joomla en andere scripts eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden. Bovendien worden bij sommige pakketten SSL-certificaten geleverd.

bHosted biedt ook een pakket dat alleen e-mail bevat, zodat een bedrijf uniforme e-mailadressen en een geregistreerde domeinnaam kan hebben zonder een website te hoeven beheren. Het basispakket geeft klanten 500 MB ruimte voor mailboxen en 100 e-mailadressen. Als klanten meer nodig hebben, kunnen ze hun pakketten eenvoudig opschalen.