Oogstfeest

Posted on 30/8/2015 at 11:35 – 0 Comments – Post Comment – Link

Vandaag is het zover!

Beste medetuiniers

Onderwerp: Oogstfeest op zondag 30 augustus (van 15.30 tot 18.30 uur) deel IV

  • Dit is de vierde brief/mail die jullie ontvangen over het oogstfeest en tevens de laatste, bedoeld om nog wat laatste puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten.

Tot nog toe hebben rond de dertig tuinders al of niet met aanhang gereageerd. Ook zijn gerechten in alle soorten, gewichten en smaken digitaal voorgeschoteld. Dit belooft een culinair festijn te worden, waar menig professional de vingers bij zou aflikken. Hieronder volgen nog enkele (herhaalde) oproepen en mededelingen. Je ziet we doen er alles aan om het feest tot in de puntjes voor te  bereiden. Met jullie medewerking, enthousiasme en bijdragen kan het feest niet meer stuk.

  1. Kosten:  om enigszins kostendekkend te kunnen zijn vragen we €5,- per persoon. Willen jullie dat zo veel mogelijk gepast meenemen naar het feest?
  2. Aardappelen en fruit: we hebben jullie gemeld dat we over een fruitpers beschikken. De bedoeling hiervan is dat jullie allerlei vruchten van de tuin meenemen die persbaar zijn in de ruimste zin van het woord: variërend van appels en peren tot bramen en wat maar in vruchtvorm groeit en tot sap te verwerken is. Heb je dit jaar aardappels geteeld? Neem ze mee naar het feest; wij koken ze en laten ze keuren door een zeer deskundige jury.
  3. Foto’s:  maak een foto van een voorwerp, product of onderwerp op de tuin dat jij leuk/belangrijk/lelijk of aansprekend vindt, print die op een A-4, doe hem in een plastic mapje en neem hem mee naar het feest. Wij hangen ze op de muur van de oude schuur als blijvende herinnering aan het feest.
  4. Tuinverhalen: op onze eerdere oproep om verhalen over tuinonderwerpen hebben al enkele mensen gereageerd, maar er kan altijd nog meer bij. Laat weten of je een leuk, interessant dan wel hilarisch tuinverhaal hebt, of misschien een bijzonder gereedschap waarover je kan vertellen. Wij zullen aan je lippen hangen!
  5. Bloemen:  het wordt de komende dagen mooi weer. Dat betekent dat er mogelijk nog meer bloemen zullen gaan bloeien. Pluk ze en neem ze mee. Wij hebben vazen en maken er boeketten van.
  6. Bestek, borden, glazen, stoeltjes: we willen graag dat jullie zelf borden, bestek en niet te vergeten glazen meenemen om alle gerechten te kunnen consumeren. Wij hebben banken. Wil je wat geriefelijker zitten, neem dan je eigen stoeltje mee.

Je ziet, wij doen er alles aan om het tuinfeest te doen slagen. Heb je nog suggesties om het feest nog succesvoller te maken? Mail het ons of meld het op de tuin.

Namens Marga, Caroline en Auke en Christien,

Max van Dijk.Oogstfeest

Geef een reactie